Wij verkopen enkel aan schrijnwerkers / interieurbouwers

Voor particulieren, contacteer Uw schrijnwerker.

Maatwerk

Maatwerk is onze grootste troef, waarbij zowel kleine als grote opdrachten dezelfde service genieten.

U kan nu kiezen uit een eindeloos gamma dat voor u volledig op maat gemaakt wordt.  Ook eigen ontwerpen worden bij ons met de grootste zorg gerealiseerd.

Materialen

Enkel materialen en grondstoffen van hoge kwaliteit garanderen duurzaamheid en perfectie. Ook de hedendaagse grondstoffen beantwoorden aan dezelfde kwaliteitsnormen. MDF met zeer hoge densiteit zorgt ervoor dat zelfs diepfrees en scherpe hoeken geen probleem vormen. Terwijl hoogstaand PVC-folie uitzonderlijke kleurtinten toelaat en meesterlijk is in het imiteren van houtstructuren.

Dit alles maakt dat iedere ARO-deur garant staat voor duurzaamheid, betrouwbaarheid, schoonheid en langdurig gebruiksplezier.

Respect

ARO is trots op zijn zorgvuldig geselecteerde grondstoffen.

Zij worden dan ook met het nodige respect behandeld.
Massief houten planken worden nauwkeurig gekeurd en vergeleken tot de tekeningen perfect bij elkaar passen. MDF-deuren verkrijgen enkel door voortdurend tussenschuren een perfecte gladheid. Ook het kleinste deurtje wordt op iedere werkpost aan een nauwgezette kwaliteitscontrole onderworpen.

Want enkel door oog te hebben voor het detail kan een constante kwaliteit worden gewaarborgd.

Vakmanschap

De stielman is en blijft de centrale factor in het productieproces.
Computergestuurde machines zorgen voor precisie en uniformiteit.

Maar de vakman en zijn doorgedreven productiekennis bezorgen de ARO-deur haar meerwaarde.

  • Hij sorteert en selecteert het hout.
  • Hij controleert bij elke productiefase.
  • Hij corrigeert waar nodig.
  • Hij alleen verleent zijn goedkeuring aan het eindproduct.

Want enkel stielkennis garandeert een vlekkeloze afwerking.

Informatica

Geduld en vakmanschap en computergestuurde machines, die zich geen millimeter mogen vergissen, buigen zich over het kleinste deurtje.

De stielman bewijst zijn meesterschap.
Informatica zorgt voor perfectie. Traditie, toekomst en precisie hebben zich hier verzoend. ARO trapt de toekomst op de hielen, maar waakt erover dat het vakmanschap niet verloren gaat.

Levering

ARO-deuren missen nooit een afspraak.

Eenmaal per week, en dit het hele jaar door, bezoekt één van de ARO-vrachtwagens uw regio.

Bijgevolg weet u reeds bij bestelling wanneer uw order zal worden geleverd, zodat u uw productieschema hierop feilloos kan afstemmen. ARO levert snel, stipt en overal in België.

Houtsoorten

ARO werkt al vele jaren met massief hout. Massief hout is een natuurproduct dat leeft en blijft leven, ook als het is verwerkt tot een deur, tafel, werkblad of stoel. Bij de verwerking van het hout streeft ARO naar een zo perfect mogelijk resultaat. ARO gebruikt enkel hout van topkwaliteit, dat zodanig wordt verzaagd dat het maximaal tot zijn recht komt.

Eik

Eik is vanouds de duurzaamste Europese houtsoort: hard, zwaar, vast en sterk. Het hout laat zich makkelijk bewerken. Door een eiken boomstam kwartiers te zagen, verschijnt er een mooie recht gestreepte houtnerf met de zogenaamde ‘spiegels’. Wordt de stam dosse gezaagd, dan zien we een gevlamde houtstructuur.

Notelaar

ARO gebruikt het gestoomd Amerikaans noten in een superprime kwaliteit. Deze notelaar is een middelzware tot zware houtsoort met gunstige mechanische eigenschappen en met een warme bruine kleur. Het hout kan perfect bewerkt worden en is heel glad af te werken. Notelaar vertoont een uiteenlopend gamma van figuren en heldere weelderige golfpatronen.

Beuk

ARO gebruikt uitsluitend de Pollmeier-kwaliteit: gestoomde beuk van Europese oorsprong, een superieur hout met een uniforme lichte ‘roze’ kleur.
Het is een harde en sterke houtsoort, die goed bewerkt kan worden. Scherp gereedschap is aan te raden, anders kunnen er brandvlekken optreden.
Beuk wordt dosse verzaagd, de fijne nerven geven een regelmatige en dichte structuur met weinig figuren.

Esdoorn

De esdoorn die bij ARO aangekocht wordt, is de Amerikaanse ‘white hard maple’.
Het is fraaie harde houtsoort met een witte tot crème achtige kleur. Door de fijne nerf vertoont het hout een gelijkmatige structuur. De vrij scherpe begrenzing van de groeiringen op het kwartiers vlak laten meestal een fijne streepjestekening zien, terwijl op het dosse vlak een bescheiden vlampatroon waar te nemen is. Kenmerkend voor esdoorn is de enigszins zijdeachtige glans.

Afrormosia

Afrormosia, is een duurzaam tot zeer duurzaam Afrikaans hout.
Het soms geaderde kernhout is prachtig goudbruin en donkert na door het licht. De structuur van het hout heeft een lichte kruisdraad en is soms onregelmatig. Op kwartier gezaagd vertoont het hout zijn typische strepen. Op dosse maakt de gevlamde tekening het dan weer heel decoratief. Afrormosiahout is gemakkelijk bewerkbaar, zowel machinaal als met de hand.

RNG  Rood Noors Grenen

Rood Noors Grenen is een vaak gebruikte houtsoort in de bouwsector.
Aro gebruikt enkel hout uit het koude noorden: hier groeien deze dennen trager dan bij ons. Daardoor is de dichtheid van het hout hoger hetgeen zich vertaalt in een enorme sterkte.
Het kernhout is licht tot roodbruin-geel. Het spinthout is wit tot geelachtig wit. RNG is een matig duurzame houtsoort.
Het hout is gemakkelijk bewerkbaar, zowel machinaal als met de hand.

Tulipwood

Tulipwood of tulpenboomhout is zacht, matig vast en matig sterk met weinig werking. De draad is recht. Deze lichte, gemakkelijk te bewerken houtsoort is dan ook uiterst geschikt voor het vervaardigen van massieve kaders rond een MDF paneel bij de deuren en voor het maken van lijstwerk. Door de zachtheid van het hout is deze houtsoort niet geschikt voor tafels en werkbladen.

Bezoek onze showroom in Malle of Deinze

Onze showroom is uw toonzaal.

Hier kunnen uw klanten ongestoord rond kijken en in gedachten hun interieur in een nieuw kleedje steken. Een wandeling doorheen de toonzaal biedt een volledig overzicht van zowel tijdloze stijlen als trends van nu en straks. De verschillende modelkeukens etaleren tegelijk sfeer en toepassingsmogelijkheden. Ook onze tafels en stoelen kan u hier rustig bekijken.

Particulieren kunnen zelfstandig de toonzaal bezoeken, maar enkel de professionele vakman kan daadwerkelijk een bestelling plaatsen.
Uiteraard bespreken wij met uw klanten geen prijzen: die bepaalt u zelf.

Showroom Malle

Openingsuren bureel:

maandag tot vrijdag van 8u tot 17u

Openingsuren magazijn:

maandag tot donderdag van 8u tot 16u,
vrijdag van 8u tot 15u

Openingsuren toonzaal Malle:

maandag tot vrijdag van 8u tot 17u

zaterdag van 9u tot 12u

Toonzaal is enkel open op afspraak.

 

Gesloten:

– op zon- en feestdagen
– op verlengde weekends
– van woensdag 15 juli (12u) tem zaterdag 1 augustus 2020 (bouwverlof)
– tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Showroom Deinze

Openingsuren Deinze

maandag, dinsdag en donderdag van 13u30 tot 17u30

zaterdag van 10u tot 15u

Toonzaal is enkel open op afspraak.

 

Gesloten:

– op zon- en feestdagen
– op verlengde weekends
– van woensdag 15 juli tem zaterdag 1 augustus 2020 (bouwverlof)
– tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Hout & Keukenhygiëne

Hout voelt zich overal thuis. Ook in minder voor de hand liggende ruimtes zoals de keuken. Hout is niet alleen een uitstekende keuze voor een (op maat gemaakte) keukeninrichting of een keukenvloer.
Ook als werkblad in je keuken doet dit natuurlijke materiaal het bijzonder goed.
Dat lang niet iedereen hiervan op de hoogte is, blijkt uit de talrijke vragen die Belgian Woodforum – het nationale houtinformatiecentrum – over deze specifieke houttoepassing krijgt.
Valt een houten keukenwerkblad wel te rijmen met keukenhygiëne? Hoe moet het hout afgewerkt worden? Wat met het onderhoud van een houten werkblad?

Hygiëne

In welke mate bacteriën die veel voorkomen in de vleesindustrie overleven in verschillende omstandigheden en op verschillende ondergronden, dat maakte het onderwerp uit van een Scandinavische studie. De testen werden uitgevoerd met massief beukenhout (vaak gebruikt voor  kapblokken, werkbladen, snijplanken), roestvrij staal en plastic. Een tweede studie in een Duits laboratorium onderzocht de overlevingskansen van bacteriën  (E. coli) op verschillende ondergronden: hout, staal en polyethyleen. Beide onderzoeken kwamen tot eenzelfde besluit: bacteriën sterven sneller af op een houten ondergrond. Wie kiest voor een houten keukenwerkblad mag dus op beide oren slapen als het over hygiëne gaat.

Massief

Hout staat niet alleen op hygiënisch vlak zijn mannetje. Of je nu een landelijke, klassieke, hedendaagse of roestvrijstalen hightech-keuken in huis hebt, de authentieke en natuurlijke uitstraling van een massief houten werkblad maakt het verschil.

Een massief houten werkblad dat volgens de regels van de kunst is vervaardigd, is samengesteld uit hout met wisselende plankbreedtes aan elkaar verlijmd. Standaard beschikken we over lange lengtes hout. Bij extreme lengtes stellen we de werkbladen samen in pakketvorm. Dit staat garant voor een hoge stabiliteit en vormvastheid.  Voor het verlijmen gebruiken we milieuvriendelijke watergedragen lijmen.

Geschikte houtsoort

Inzake gebruik kent hout nauwelijks beperkingen. Zolang je een houtsoort gebruikt die over de juiste kwaliteiten beschikt voor de gewenste toepassing, kan je met hout vele kanten uit. Voor een keukenwerkblad moet de houtsoort vormvast en voldoende dimensioneel stabiel zijn, en dus maar nauwelijks ‘werken’.  Ook het vochtgehalte van het massieve hout speelt een rol.

Voor toepassing in een keukenwerkblad dient het hout voor verlijming vakkundig gedroogd te worden tot max. 12% ….

Naast de klassiekers als eik en notelaar laten ook minder voor de hand liggende houtsoorten als beuk, kerselaar en esdoorn zich prima verwerken tot keukenwerkblad.  Wie gaat voor een echte blikvanger in zijn keuken kan een keuze maken uit decoratieve houtsoorten als afrormosia en notelaar.

Afwerken & onderhoud

Een massief houten keukenwerkblad beschikt over een uniek voordeel in vergelijking met alle andere materialen: tijdens zijn levensduur kan het werkblad diverse keren worden opgeschuurd.

Na elke schuurbeurt ziet het hout er weer stralend nieuw uit.

Omdat het hout in contact komt met voedingswaren, verdient de afwerking de nodige aandacht. Afhankelijk van je smaak kies je voor een natuurlijke  (on)gekleurde olie of vernis. Een natuurlijke olie dringt diep in het hout en laat zich nadien gemakkelijk schoonmaken met een mild reinigingsproduct. Om het houten werkblad in goede conditie te houden, vraagt het af en toe  – afhankelijk van de gebruikte houtsoort – een behandeling met een aangepaste voedende olie of zeep. Vernis daarentegen legt een film op het hout. Dat maakt dat het werkblad eenvoudig met water te reinigen is.

Om het massieve werkblad een grondige opfrisbeurt of een nieuwe kleur te geven en oude lagen vernis of olie weg te halen, schuur je het hout op. Nadat alle oude lagen verwijderd zijn, kan je een nieuwe neutrale of gekleurde afwerkinglaag aanbrengen.

Gezond

Wie kiest voor hout in de keuken, maakt ook een gezonde keuze. Als het over een aangenaam en gezond binnenklimaat gaat, geeft hout andere materialen het nakijken. Hoe meer massief hout er in een woning aanwezig is, des te doeltreffender wordt de relatieve luchtvochtigheid gestabiliseerd.  Bij een stabiele relatieve luchtvochtigheid zijn schimmels, huisstofmijten, virussen en bacteriën het minst actief en is de kans op allergische rhinitis, astma en infecties van de luchtwegen het kleinst.

Voor meer informatie hierover of over hout in het algemeen kan je surfen naar de website van het Belgische houtinformatiecentrum: www.hout.be en www.woodforum.be.

Catalogussen & Brochures

Wenst u één van onze catalogussen of brochures te bestellen, dat kan door eenvoudig even contact met ons op te nemen.

Interieurboek

Een superdikke interieurgids die boordevol staat met voorbeelden, sfeerillustraties en combinatiemethoden.

Interior Ideas

Website met ons interieurboek online.
www.interiorideas.be

Technische catalogus

Naslagwerk met alle nuttige informatie voor de vakman.

Brochure Product Information

Een uitgebreide brochure met ons volledig producten gamma.

Brochures SEMIO & Tafels Werkbladen Constructies

De brochure SEMIO geeft een antwoord op al je vragen over half massief hout.

De brochure Tafels Werkbladen Constructies toont de nieuwste ontwikkelingen in dit gamma.

Stalenpakketten

ARO biedt u verschillende stalenpakketten aan waarmee uw klanten een vlottere keuze kunnen maken. Deze stalenpakketten weerspiegelen de hedendaagse trends. Ze worden los geleverd zodat u ze kan stapelen of decoratief kan aanbrengen in uw toonzaal.

Stalen ENKELVOUDIGE EN MEERVOUDIGE KLEUREN

Een waaier van 10 stalen van 200 x 100 mm met de meest courante enkelvoudige en meervoudige kleuren op eik. 15€ per waaier.

SEMIO stalen voor keuken- en kastdeuren

Omvat 4 stalen van 240 x 240 x 21 mm op eik in verschillende afwerkingen.
1 zijde is kops afgekant, 1 zijde langs afgekant, bovenkant voorzien van een U-groef. Prijs: 25€.

AROTHERM stalen

Omvat een stalenbox met 10 stalen van 200 x 100 mm alsook volledige kleurenwaaier.
Wij bieden u deze stalenbox aan voor 25 €.

Stalen MICROSTRUCTUURLAK

Omvat 2 stalenboxen met 20 stalen van 200 x 100 mm.
Wij bieden u deze 2 stalenboxen aan voor 50€.

Verkoopsvoorwaarden

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN
Tenzij schriftelijke andere overeenkomsten, geschieden al onze verkopen of uitvoeringen aan volgende voorwaarden:
1. Al onze verkopen gebeuren uitsluitend in naam en voor rekening van onze firma die ze uitvoert. Iedere verkoop, zelfs deze gedaan door onze vertegenwoordigers, is voor onze firma slechts bindend, na onze schriftelijke bevestiging.
2. Onze rekeningen zijn betaalbaar te Malle; het aanbieden van wissel of ontvangkaart doet geen afbreuk aan deze bepaling.
3. Iedere zaak wordt aanzien als afgedaan te Malle, en de Handelsrechtbank te Antwerpen of het Vredegerecht van Brasschaat zal alleen het recht hebben de geschillen te regelen.
4. Data’s voor levering, uitvoering, enz zijn zonder verbintenis van onzentwege en kunnen geen aanleiding geven tot schadeeis noch tot vernietiging van het kontrakt tenzij na schriftelijke ingebrekestelling met optie van 15 dagen.
5. Bij niet betaling op de vervaldag wordt een intrest berekend van 18% ‘sjaars en een forfaitaire schadeloosstelling van 20%
(met minimum van € 62) en dit zonder ingebrekestelling; wat ons tevens het recht geeft verdere levering te stoppen.
6. Alle klachten dienen gegrond en behoorlijk gemotiveerd te zijn en moeten uiterlijk binnen de acht dagen na ontvangst van de goederen of uitvoering der werken rechtstreeks per aangetekend schrijven aan de fabriek geadresseerd worden.
7. Alle innings- en protestkosten, hetzij aanvaarde of niet aanvaarde wissels, hetzij zegels van de postontvangkaarten, bank- of discontokosten, van aangetekende brieven, zijn ten laste van de koper.
8. Bij vernietiging van een bestelling of van een opdracht door onze klant of koper, behouden wij ons het recht voor een schadevergoeding te eisen van 20% op de totale waarde der verkochte waren of de prijs der prestatie.
9. Alle goederen reizen op risico van de koper.
10. De waar blijft eigendom van de verkoper tot volledige betaling van de prijs.
11. Indien het krediet van de koper een minder gunstige keer neemt, behouden wij ons het recht voor, zelfs na gedeeltelijke verzending der goederen, van de koper de geschikte waarborgen voor de goede uitvoering de genomen verbintenissen te eisen. In geval de koper ons geen voldoening schenkt, hebben wij het recht de gehele bestelling of een gedeelte ervan te annuleren.
12. De niet betaling op de vervaldag van één enkele factuur maakt het verschuldigd saldo van al de andere facturen van rechtswege onmiddellijk opeisbaar.